V-Pyro

Tamamlanan, devam etmekte olan ve AR-GE amaçlı projelerimiz, çevreye duyarlı teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik geniş bir spektrumda yer almaktadır.

Tüm projelerimiz inovasyona olan bağlılığını ve toplum yararına sürdürülebilir teknolojiler geliştirme misyonunu yansıtmaktadır. Her biri, çevresel sürdürülebilirlik, temiz çevre ve emisyon azaltımı gibi ulusal ve uluslararası protokollere uygun olarak tasarlanmıştır, aynı zamanda karbon negatif teknolojilerin geliştirilmesine odaklanmaktadır.

Tamamlanan Projeler

Pyrolysis Facility

Laboratuvar Ölçekli Piroliz Reaktörü

Biyokütle ve sentetik atık piroliz teknolojisi üzerine AR-GE çalışmalarının başlatılması. Bu proje, temel bilimsel araştırmalar ve ön pilot testler için bir temel oluşturmuştur.

Pyrolysis Facility

Küçük Ölçekli Pilot Tesis

Geliştirilen laboratuvar ölçekli reaktörün pilot ölçeğe dönüştürülmesi. Bu tesis, günlük 3 ton plastik ve kauçuk atığı işleyebilme kapasitesine ve günlük 5 ton biyokütle atığı işleyebilme kapasitesine sahiptir.

Devam Eden Projeler

Mersin Agropark Biyokütle Geri Dönüşüm ve Elektrik Üretim Santrali

Türkiye'nin ilk Tarım Teknoparkı olan Mersin Agropark içerisinde, 40 ton/gün atık işleme kapasitesine ve 3MW/saat elektrik üretim kapasitesine sahip bir tesisin kurulması. Bu proje, tarım ve endüstriyel atıklardan enerji üretimini maksimize etmeyi hedeflemektedir.

Döhler Gıda A.Ş. İçin Aktif Karbon Üretim Tesisi

Döhler Gıda A.Ş. için tasarlanan, 200kg/saat atık işleme kapasitesine sahip aktif karbon üretim tesisi. Bu tesis, gıda sanayi atıklarını değerli bir ürün olan aktif karbona dönüştürerek atık yönetimi ve değer katma süreçlerini optimize etmeyi amaçlamaktadır.

AR-GE Projelerimiz

Projects

Projemiz, yenilikçi ve sürdürülebilir enerji çözümleri üzerine odaklanan bir dizi girişimi kapsamaktadır. Bu girişimler, çevreye duyarlı teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik geniş bir spektrumda yer almakta olup, devam etmekte olan AR-GE projelerimiz şunlardır:

Aktif Karbon Üretimi

Piroliz işlemi sonucunda oluşan organik karbon ikinci bir prosesle aktifleştirilerek aktif karbon üretimi yapılır. Eklenen bu yeni proseste 950 derece sıcaklık koşullarında karbon ve su buharı tepkimeye sokulur. Bu tepkime sonucunda CO ve CO2 gazları açığa çıkar. Bu gazlar katı karbon yüzeyinin aktivasyonunda kullanılır. Üretilen organik karbonun %30 luk kısmı bu yöntemle aktifleştirilir. Bu proses sonucunda organik karbonun yüzey alanı 100m2/gr dan 1200m2/gr a yükseltilir. Proseste kullanılan teknolojik tasarım bize aittir.

Hidrojen Üretimi

Reaktörden çıkan gaz ürün daha sonraki işlemlerde yoğunlaştırılarak sıvıya döndürülür. Bu sıvı üründe animasyonda görüldüğü şekilde tanklara dolar. Gazın içeriğindeki küçük moleküler yapılar ısıtılsa bile sıvı faza geçmez. Bunlar; CO,CO2,H2 ve CH4 gazlarıdır. Reaktör içerisine H2O su buharı verilerek , H2O + CO= H2 + CO2 tepkimesi yaratılarak gazın içeriğindeki CO gazını da H2 ' e çeviririz. Böylelikle ilk etapta %13 olan H2 oranı su buharı ilavesi ile %18 oranına yükselir. Yani 1 ton biyokütle atığından 180kg hidrojen üretebiliriz. Bu olay bizim patente konu olan ve dünyada hiç bir piroliz reaktöründe bulunmayan ayırıcı özelliğimizdir. Bu şekilde gaz kombinasyonu CO2, CH4 VE H2 e dönüşür. Uygun ayırıcılar ile H2 tutularak saf hidrojen olarak depolanır. Böyle bir hidrojen üretim yöntemi endüstride yoktur.

Odun Sirkesinin Kullanım Alanları

Odun sirkesinin antibakteriyel, anti fugal ve antioksidan olarak kullanımına yönelik MEİTAM (Mersin Üniversitesi İleri Yüksek Araştırmalar Merkezi) ile ortak çalışma yapılmaktadır. Tamamen organik olan odun sirkesinin mikrobiyolojik canlılığı yok etmesi ile bu ürünün yüzme havuzlarında, klimalarda, yüzey temizliğinde, toplanmış meyve ve sebzelerin uzun ömürlü muhafazısında organik bir ürün olarak kullanılması planlanmaktadır.

Plastik Atıklardan Yakıt Katkısı

Plastik atıklardan elde edilen benzinin yakıt katkı maddesi olarak kullanımı için çalışmalar devam etmektedir. Yüksek oktan içeriğine sahip bu ürün sunduğu farklı özellikler ile, araçların yakıtlarının uzun süre bozulmadan kalabilmesini sağlar. Oktan içeriğini artırarak aracın performans ını artırır. Yüksek buharlaşma özelliği ile yangın ve patlama riskini azaltır.